InHetOog fotografie

oog voor details

Fotografie in Spitzkoppe


Foto's bestellen neem Contact op

Namibia

Spitzkoppe, mijn volgende bestemming ligt niet zover van Swakopmund af.Het laatste deel van de route voert over een golvende weg die je een prachtig uitzicht geeft op het gebergte.
Webshop
spitzkoppe
spitzkoppe
Bij Spitzkoppe staat een beperkt aantal kampeerplaatsen, circa dertig, over een heel groot oppervlak verspreid. De kans dat je zicht hebt op je buren is vrij klein. Als je alleen reist is dat wat minder gezellig. Sanitair is erg beperkt, er is geen water bij de campsite en ook geen elektriciteit, wasgelegenheid is alleen bij de ingang in de buurt van de receptie,. Dat is bijna niet te belopen, dus je moet met de auto, maar met een rooftoptent is dat toch een heel gedoe. Bij de kampeerplaatsen zijn er long drop droge toiletten, waar een scherm omheen gebouwd is. Primitief dus, maar wel de moeite waard.
Webshop
spitzkoppe
rock arch
Het hele gebied zit vol met mooie plekken, maar een topper is de arch die hier te vinden is. Een deel van de film A Space Odyssey is hier opgenomen. De kampeerplekken 4 tm 7 liggen dicht bij de arch (the bridge), waardoor je er makkelijk even langs kan gaan als de weersomstandigheden wisselen en mooie mogelijkheden zich aandienen.
Webshop
spitzkoppe
the bridgel
Met een beetje zoeken is er een makkelijke route naar de arch te vinden die voor de meeste mensen goed te doen is. Je moet wel door een erg smalle doorgang. Met overgewicht kom je er niet doorheen. Voor deze route moet je de arch voorbij lopen en dan linksaf je route tussen de rotsen zoeken. De route die de meeste mensen nemen is vrij steil wat ook niet voor iedereen haalbaar is, zeker niet als je veel apparatuur moet meenemen.
Webshop
spitzkoppe
rock pool
In het gebied rond de kampeerplek 11 zijn veel vogels te vinden. De moeite waard om je daar verdekt op te stellen. Wandelen door het gebied is ook aan te raden. Er is veel moois te zien. In de buurt van campsite 2 blijft er water staan in de rotsen wat voor mooie reflecties kan zorgen (rock pool).
Webshop
spitzkoppe